ROvinHUd 2014 – Frumuseti dulci din Lumea Mare

Frumuseti dulci din Lumea Mare – Nemeth Agnes

ROvinHUd 2014 - Frumuseti dulci 1

Nemeth Agnes este editor sef la VinCE Magazin. Probabil prin amabilitatea ei Salonul ROvinHUd a fost promovat inclusiv pe site-ul VinCE (http://vincebudapest.hu/en/2014/10/testvervince-temesvaron/). Pacat ca pe pagina de engleza evenimentul este descris tot in maghiara, dar folosind Google Translate am aflat ca evenimentul se concentreza in principal asupra vinurilor de calitate si a bauturilor spirtoase din Romania si Ungaria.

Prezentarea a folosit acelasi “look and feel” ca prezentarea lui Alkonyi Laszlo, respectiv nuante de verde, imagini frumoase si mari a zonelor din care provin vinurile. Singura parte mai “tehnica” a fost consitutita de cele doua slide-uri de prezentare a nivelurilor de calitate a vinurilor germane. Structura prezentarii nu a fost una cursiva dar navigarea printre slide-uri in toate directiile a fost facuta cu zambetul pe buze.

ROvinHUd 2014 - Frumuseti dulci 2

Ne-au fost prezentate urmatoarele vinuri:

  1. Weingut Robert Weil – Kiedrich Grafenberg Riesling Spatlese, 2007, Germania: un vin de tip “late harvest”, fara Botrytis, slab alcoolizat – 8% si cu o aciditate destul de buna de 9.5, recomandat a se asocia cu alimente cu fructe.
  2. Ernst Loosen – Riesling BA, 2006, Germania: un vin din struguri cu Botrytis cu o culoare cu nuante aurii, aciditate foarte buna cu bule mici. Nasul e puternic mineral cu tuse viguroase de fructe tropicale, recomandat a se asocia cu alimente cu fructe.
  3. Dobogo – Mylitta 2010, Furmint (cules tarziu), Ungaria: un vin cu o culoare de aur cu multe carate. Nasul este initial timid cu arome de smochine si iriziatii mentolate. Gustul este mediu. Alcoolul de 11% precum si zaharul de 129g il recomanda a fi asociat cu foie gras sau branza cu mucegai albastru.
  4. Patricius – 6 puttonyos aszu 2003, Ungaria: culoare de miere de tei. Nas de dulceata de nuci verzi, coaja de portocala caramelizata sau pasta de macese dulce.
  5. Bezerics – Cserszegi Fuszeres 2011 (cules tarziu), Ungaria: culoare de miere de tei. Nas timid de fructe exotice si piersica alba. Gust putin lincav, probabil datorita unei aciditati mai reduse.
  6. Pillitteri Estates – Reserve Icewine Vidal, 2012, Canada: un vin ce provine de la cel mai mare domeniu din lume de Icewine. Strugurii sunt culesi la -9 grade Celsius, undeva in Ianuarie. Soiul de struguri este unul local – Vidal. Am inteles ca se face Icewine inclusiv din Cabernet Sauvignon.
  7. Sattlerhof – Kranachberg Sauvignon Blanc TBA 2013, Austria: culoare galben pal cu irizatii stralucitoare. Nasul este unul tipic de Sauvignon Blanc imbogatit de esente de miere si nectar.
  8. Marta’s – Classic Tawny Port, Portugalia: culoare de chihlimbar. Alcoolul este pregnant, fiind un vin fortificat.
  9. Bodegas Hidalgo – Triana Sherry, Spania: culoarea mi s-a parut a Rivanol. Nas de stafide si smochine uscate. Un vin facut in sistemul Solera.

ROvinHUd 2014 - Frumuseti dulci 3

Din aceasta prezentare nu a facut parte nici un vin romanesc. Probabil ca portofoliul nostru de astfel de vinuri nu e suficient cunoscut.

2 comments to ROvinHUd 2014 – Frumuseti dulci din Lumea Mare

  • Cazare  says:

    Interesanta scriere si de folos in orice moment.

  • Cazare  says:

    Buna, uite ca am gasit aceasta pagina despre ROvinHUd 2014 – Frumuseti
    dulci din Lumea Mare. Cred ca pagina efactor.ro este printre cele mai utile
    pagini de pe internetul romanesc. Mult spor in viitor.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>