Lacerta Winery – impresii de la culesul viei

Duminica, 7 Septembrie 2014, am participat la un eveniment organizat de catre City Compass si Lacerta Winery (http://citycompass.ro/events/grape-harvest-brunch/). Am plecat la 09:40 din Bucuresti pe drumul spre Urziceni. La Mizil am facut stanga pe drumul catre crama. Drumul ce s-a deschis in fata noastra e similar cu ceea ce am vazut la alte crame si serpuieste printre multe tufe de macese. La poarta cramei am fost intampinati cu un pahar de must de Muscat din struguri culesi cu o zi inainte.

Am mers cu copiii si acestia au gasit imediat ceva de facut in atelierele de pictura si de facut aranjamente florale amenajate de catre organizatori. In jurul orei 12:00 au inceput sa fie organizate primele tururi ale cramei. Primul a fost organizat in limba engleza si erau deja 12-14 participanti, acesta fiind condus de catre directorul de marketing. Am aflat imediat ca in 2 minute se va organiza un alt tur in romana si ca acesta va fi condus chiar de catre oenologul cramei – Mihai Banita. Dupa o deliberare rapida, am decis sa mergem cu turul condus de catre oenolog. Am fost surprinsi sa vedem ca doar 4 persoane participau la acest tur, noi si inca un cuplu.

Intre timp, un bucatar pregatea o tocanita la ceaun care ne facea cu ochiul.

Tocanita la ceaun

Tocanita la ceaun

Crama mare si bine utilata, organizata conform fluxului tehnologic, chiar daca aveau un singur utilaj de triere a strugurilor, lucru ce am inteles ca limiteaza capacitatea de procesare zilnica a strugurilor. Referitor la struguri, am inteles ca au aproximativ 80 hectare care au fost in intregime replantate. Referitor la procesul de vinificare, am inteles ca fiecare parcela se proceseaza separat. In acest moment folosesc baricuri mici din 5 tari, pentru a se decide care va fi linia in viitor. Diferentele mici de temperatura dintre zi si noapte din zona isi spun cuvantul iar pentru ‘albe’ se apeleaza cand e nevoie la aport de aciditate.

O data iesiti din crama, am dat fost surprinsi de coada de la mancare. A durat fix 50 de minute din momentul in care ne-am asezat la coada pana in momentul in care am reusit sa gasim un spatiu mic la o masa sa mancam.

Lacerta - coada la mancare

Din pacate, experimentul de a servi aproape 300 de persoane intr-un loc, atat cu aperitive cat si cu deserturi nu a adus buna dispozitie participantilor. Organizatorii au fost totusi draguti si au inceput sa colecteze impresiile celor ce asteptau cu stoicism sa ajung la brunch. Au tinut cont destul de repede de sfaturi si au venit cu niste stalpi de separare pentru a delimita cat mai bine coada si ne-au servit cu un pahar de SB din partea casei. Restul vinurilor erau vandute la pahar cu preturi cuprinse intre 9 RON pe pahar pentru vinurile din categoria Fine Wine collection si 14 RON pentru cele din categoria Lacerta. Bauturile carbogazoase erau la pret de 5 RON pentru un pet de 0.5l iar dozele de bauturi energizante se vindeau cu 10 RON bucata.

Am inteles de la cei de la Lacerta ca au organizat in trecut astfel de evenimente pentru un grup de firme din Austria de peste 500 de persoane si nu au inregistrat nici o plangere.

Din pacate, ne-am saturat cu cea ce am reusit sa luam dupa cele 50 de minute si am uitat complet de tocanita cu mamaliguta care a fost servita mai tarziu.

Am avut parte inclusiv de un mic spectacol sustinut de un ansamblu folcloric. Cei care au participat la acest eveniment, in special cetateni straini, au cumparat cateva din exponatele expuse de cativa artisti populari prezenti cu tarabe in curtea cramei.

Per total, am participat la un lunch de 90 RON de persoana si am reusit sa beau (nu sa degust), 3 pahare a 150ml cu Rheinriesling, Muscat Ottonel vinificat in sec si Pinot Noir. As fi vrut sa-mi cumpar Rose-ul Blaufrankisch dar chiar daca era in vitrina nu mai era la vanzare. Am aflat prea tarziu ca se puteau degusta 6 vinuri la un pret de 49 RON si cu ‘mult mai putin vin’. Am luat ca amintire un magnum Cuvee IX si noul Shiraz.

PRO: mancare OK, lume buna, vinuri decente, organizatori atenti intr-un final la participanti

CONS: organizare mult sub ceea ce am vazut la alte crame, vinuri la pahar in cantitati si la preturi care nu te determina sa-ti doresti sa cunosti cat mai multe din vinurile cramei, ceea ce eu am crezut ca e scopul principal …

6 comments to Lacerta Winery – impresii de la culesul viei

  • Cursvalutar Bnr  says:

    Your style is very unique in comparison to other people I have read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this web site.|

  • Chestionare Auto Categ C  says:

    Foarte interesanta postare

  • wine.efactor  says:

    Multumesc

  • taxa auto  says:

    sa vedem acum ce v-a urma dupa asta

    • Rafael  says:

      Mai este o crama interesanta in Sibiu, la vreo doi pasi de Podul Minciunilor. Era locul prefaret de multi dintre studentii de la Academia Militara, care il stiau pe don’ Titi mai bine decat pe multi dintre profesori.Nu am mai fost de ceva vreme la Sibiu, dar nu cred sa se fi schimbat prea mult lucrurile.

  • cazare  says:

    Buna, acum am gasit aceasta pagina despre
    Lacerta Winery – impresii de la culesul viei. Pot spune ca saitul efactor.ro este printre cele mai folositoare pagini de
    pe web-ul din Romania. Mult spor pe mai departe.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>