Monthly Archives March 2015

Verticala “Eticheta Rosie”…

Verticala Eticheta Rosie sticle

Am dat curs invitației de a participa la verticala Crama Oprișor „Eticheta Roșie” datorită ineditului acesteia precum și datorită participării oenologului Liviu Grigorică.

Înființată pe fundațiile Vinalcool Mehedinți, Crama Oprișor s-a făcut remarcată prin vinurile concept pe care le-a lansat in ultimii ani, cum ar fi: Erotikon, Passarowitz 1718, Fragmentarium, Nenumita, Cutia Paleologu și mai nou ISPITA. De altfel, unul dintre primele vinuri achiziționate de către mine pentru a le colecționa a fost o sticlă de Fragmentarium. Din punct de vedere marketing, abordarea este una diferită in industria autohtonă a vinului. Fiecare etichetă sau set de etichete se evidențiază prin concepte distincte si te îndeamnă întrucâtva să iți dorești să ai toată „seria”...

Read More

Degustare mini verticala Sociando Mallet

Probabil ca numele corect ar fi fost Sossiondo Mallet, Sossiondo fiind numele nobilului basc care a cumparat aceasta proprietate undeva la 1633. Proprietatea este situata foarte aproape de St-Seurin-de-Cadourne, o localitate cu putin peste 700 de locuitori, avand probabil cea mai frumoasa panorama a estuarului Gironde, format la confluenta raurilor Dordogne si Garonne. Proprietarul actual este Jean Gautreau, care a cumparat domeniul de aproximativ 5 ha in 1969 si pe care l-a extins continu pana astazi, ajungand la aproximativ 115 ha dintre care 85 ha sunt plantate cu vie. Chateau Sociando Mallet s-a remarcat pentru prima data in Noiembrie 2001 in cadrul evenimentului “The Grand Jury European Tasting” organizat la Bellagio in Las Vegas, cand a obtinut locul 2 cu vinul din 1982.

Vinurile...

Read More