Monthly Archives December 2014

Pastila de 2400 caractere – Câteva gânduri despre vinul spumant

Am spicuit câteva știri din presa britanică: “cea mai mare navă a marinei britanice, HMS Queen Elizabeth, a fost botezată de către Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu o sticlă de whiskey scoțian”, “nașterea viitorului rege al Marii Britanii, prințul George de Cambridge, a fost celebrată cu o cupă de Champagne” … oare mai e vinul spumant la modă?

Vinul spumant este unul dintre cele mai versatile vinuri și a fost din cele mai vechi timpuri companionul perfect la aniversări și la alte momente de bucurie. La orice petrecere care se respectă se servește la început un pahar de vin spumant. E drept ca apoi urmează de obicei o suită de băuturi distilate pe post de aperitive pentru a ne deschide apetitul intr-un mod abrupt...

Read More

Pastila de 2400 caractere – Despre Sangria …

M-am întâlnit prima dată cu Sangria acum 10 ani la o terasă in Plaza Mayor din Madrid. Băutura făcută din vin, puțin acidulată, cu bucățele mici de mere, coajă de portocală si multă gheață a fost o alegere foarte inspirată sa ne răcorim într-o după amiază însorită de Mai si ne-a făcut sa strigăm către chelner „Una jarra más, por favor!”.

Cea mai recentă întâlnire cu această băutură a fost anul acesta, pe 13 Octombrie, la o zi diferență de Hispanic Day. Întâlnirea a fost prilejuită de evenimentul „Continentele Gustului – OLE! FIESTA SPANIOLĂ” organizat de către Vinexpert Lounge si nu a fost cu o Sangria obișnuită ci cu „adevărata rețetă de sangria (Cava Sangria), bazată pe Cava Pere Ventura”...

Read More