Monthly Archives September 2014

Ultimele doua Rose-uri de toamna

Inceputul toamnei si Sfantul Corneliu au fost pentru noi un prilej de a ne strange in jurul unei mese cu bucate alese. Ar trebui sa precizez inca de la inceput ca suntem norocosi sa avem un vecin pasionat de arta gastronomiei iar aceasta expresie nu este una foarte simandicoasa, ci pur si simplu reprezinta parerea autorului.

Pe langa traditionalele aperitive/minuturi romanesti, insotite de salate de vinete coapte si frecate cu ulei cu ceapa si salata de icre de crap, de altfel foarte gustoase, am servit si carpaccio de vita. Muschiul de vita a fost bine intins, a se citi batut cu o tigaie intre doua folii, apoi a fost frumos asezat peste o dulceata de ceapa delicioasa.

carpaccio beef

Sarcina de a alege vinul care sa acompanieze acest aperitiv mi-a revenit mie...

Read More

Lacerta Winery – impresii de la culesul viei

Duminica, 7 Septembrie 2014, am participat la un eveniment organizat de catre City Compass si Lacerta Winery (http://citycompass.ro/events/grape-harvest-brunch/). Am plecat la 09:40 din Bucuresti pe drumul spre Urziceni. La Mizil am facut stanga pe drumul catre crama. Drumul ce s-a deschis in fata noastra e similar cu ceea ce am vazut la alte crame si serpuieste printre multe tufe de macese. La poarta cramei am fost intampinati cu un pahar de must de Muscat din struguri culesi cu o zi inainte.

Am mers cu copiii si acestia au gasit imediat ceva de facut in atelierele de pictura si de facut aranjamente florale amenajate de catre organizatori. In jurul orei 12:00 au inceput sa fie organizate primele tururi ale cramei...

Read More

Doua Chardonnay-uri din Lumea Noua

Intr-o seara de sfarsit de August am decis sa scriu impresiile despre diversele vinuri pe care le degust impreuna cu prietenii. Am inceput cu doua Chardonnay-uri din Lumea Noua.

Vina Los Vascos, Les Domaines Barons De Rothschild (Lafite), Colchagua Valley, Chile

LosVascos

Chardonnay-ul chilian vine de pe domeniul Los Vascos detinut in proportie de 50% de Les Domaines Barons de Rothschild din 1988. Strugurii provin din cel putin doua zone diferite. Prima zona este Colchagua Valley, zona care apare si ca DO (Denomination of Origin) pe eticheta, dar se pare ca au fost adaugati struguri inclusiv din Casablanca Valley (http://www.winesofchile.org/chilean-wine/wine-regions/).

Datorita temperaturilor reci din Martie 2011, recoltarea a inceput relativ tarziu in aceasta zona, undeva in a doua saptamana a lu...

Read More