Category Vinul si mancarea

Old Bordeaux – Aprilie 2015

Vineri, 3 Aprilie 2015 am participat la degustarea Old Bordeaux organizata de Dan Micuda. Cu o zi inainte a fost organizata o alta degustare de vinuri din Bordeaux la care nu am participat din lipsa de antrenament…

Old Bordeaux bottles

Degustarea a fost organizata la bistroul Muse. Meniul oferit de Chef Mirela Ivascu a fost unul inspirat pentru vinurile propuse:

  • “Fresh spicy plants” gazpacho cu castravete, menta, avocado, iaurt, piper cayenne si bucatele de mar;

Gazpacho

  • Miel cu cus-cus;

Miel cu cus-cus

  • Desert cu inghetata.

Desert cu inghetata

Initial, cand am vazut cum arata doua dintre dopurile ce tocmai fusesera decapisonate, am crezut ca vom avea ghinion… totusi, vinurile au fost deosebite si fara defecte!

Corks

Deoarece au fost foarte multi producatori, ma rezum la a prezenta putin din istoria vinurilor prezente pe foaia de degustare, c...

Read More

Degustare mini verticala Sociando Mallet

Probabil ca numele corect ar fi fost Sossiondo Mallet, Sossiondo fiind numele nobilului basc care a cumparat aceasta proprietate undeva la 1633. Proprietatea este situata foarte aproape de St-Seurin-de-Cadourne, o localitate cu putin peste 700 de locuitori, avand probabil cea mai frumoasa panorama a estuarului Gironde, format la confluenta raurilor Dordogne si Garonne. Proprietarul actual este Jean Gautreau, care a cumparat domeniul de aproximativ 5 ha in 1969 si pe care l-a extins continu pana astazi, ajungand la aproximativ 115 ha dintre care 85 ha sunt plantate cu vie. Chateau Sociando Mallet s-a remarcat pentru prima data in Noiembrie 2001 in cadrul evenimentului “The Grand Jury European Tasting” organizat la Bellagio in Las Vegas, cand a obtinut locul 2 cu vinul din 1982.

Vinurile...

Read More

Ultimele doua Rose-uri de toamna

Inceputul toamnei si Sfantul Corneliu au fost pentru noi un prilej de a ne strange in jurul unei mese cu bucate alese. Ar trebui sa precizez inca de la inceput ca suntem norocosi sa avem un vecin pasionat de arta gastronomiei iar aceasta expresie nu este una foarte simandicoasa, ci pur si simplu reprezinta parerea autorului.

Pe langa traditionalele aperitive/minuturi romanesti, insotite de salate de vinete coapte si frecate cu ulei cu ceapa si salata de icre de crap, de altfel foarte gustoase, am servit si carpaccio de vita. Muschiul de vita a fost bine intins, a se citi batut cu o tigaie intre doua folii, apoi a fost frumos asezat peste o dulceata de ceapa delicioasa.

carpaccio beef

Sarcina de a alege vinul care sa acompanieze acest aperitiv mi-a revenit mie...

Read More